Dansk

VM kommer til Danmark

De officielle verdensmesterskaber i orienteringsløb (World Masters Orienteering Championship) for deltagere over 35 år afholdes i 2018 i Danmark for kun anden gang i stævnets 35-årige historie. Det er muligt at tilmelde sig alle aldersklasser fra H/D 35 og op til H/D 100.

Se indbydelsen på dansk.

Der vil også være Publikumsløb. De er forbeholdt deltagere under 35 år og eventuelle deltagere, som ikke ønsker at stille op ved selve mesterskabet.

Løbene finder sted fra 6. til 13. juli 2018, og vi forventer op mod 4.000 deltagere.

Stævnecenter

Stævnecenteret er i Farum Arena. Her skal deltagerne indskrive sig og de vil få udleveret det nødvendige materiale forud for ugens konkurrencer. Træningen forud for sprintkonkurrencerne finder også sted her. Centeret er udgangspunkt for bustransporten til konkurrencerne.

Konkurrencerne

Der konkurreres i tre discipliner – sprint, mellem- og langdistance. Se mere om de enkelte konkurrence-dage (på engelsk).

Sprintkonkurrencerne afholdes med kvalifikationsløb ved Hørsholm Centrum lørdag den 7. juli 2018 og finale ved Christiansborg Slot i centrum af København søndag den 8. juli.

Kvalifikationsløb til skovdistancerne afholdes tirsdag den 10. juli, og finalen på mellemdistancen er onsdag den 11. juli. Begge finder sted i Tisvilde Hegn.

Finalen på den lange skovdistance afholdes i den østlige del af Grib Skov nord for Hillerød fredag den 13. juli 2018.

Overnatning

Det er muligt at overnatte på hårdt underlag i nærheden af stævnecentret. Der vil også være et campingområde, hvor man kan slå sit telt op.

Endelig er der mulighed for at overnatte på hoteller, i feriecentre eller i et af de talrige sommerhuse, som man kan leje i Nordsjælland.

Arrangørerne har indgået aftaler med flere overnatningssteder. Der gives rabat, hvis man booker via websitet.


Arrangører

Det Internationale Orienteringsforbund har tildelt stævnet til Dansk Orienterings-Forbund, som har udpeget fire klubber til at stå for arrangementet. Det er Farum OK, OK Øst Birkerød, Søllerød OK og Tisvilde Hegn OK.